کد مطلب: 138982
در گفت‌وگوي تسنيم با يک نويسنده روس بيان شد
پروخانف: نامه امام خميني به گورباچف پيش‌بيني بزرگ آينده شوروي بود
تاریخ انتشار : 1394/06/21 21:25:59
نمایش : 1950
پروخانف يک فيلسوف و نويسنده روس است که نامه مشهور امام خميني(ره) به گورباچف را خوانده و معتقد است اين نامه پيش‌بيني بزرگي درباره آينده شوروي بوده است. حالا تعدادي از جوانان روسيه معتقدند که اين نامه براي آنها نوشته شده بود؛ نه‌فقط گورباچف.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل از  تسنيم، الکساندر پروخانف دبيرکل انجمن نخبگان روسيه، فيلسوف، تاريخ‌دان و يک نويسنده است که 40 سال از عمر خود را صرف نگارش تاريخ روسيه معاصر کرده است. او به‌دليل سال‌ها پژوهش در اين عرصه يک کارشناس و نويسنده برجسته و متبحر شناخته مي‌شود. او تاريخ تمام جنگهاي معاصر منطقه را که شوروي در آنها شرکت داشته است به نگارش درآورده است. در مورد فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در دوران گورباچف نيز يک رمان نوشته و در کتاب خود به جنگهاي آن سالها و خونهايي که در آن دوران و حوالي سال 1991 و 1992 ميلادي ريخته شده است، نيز اشاراتي داشته است.

پروخانف، دو رمان هم درباره جنگ چچن نوشته است. او معتقد است اين روزها حساسيت‌ها درباره چچن قوت گرفته است. علت آن را تمرکز جريانات وهابي بر اين مناطق، براي تربيت نيرو مي‌داند. اين روزها بخشي از متحدان داعش در منطقه را تعدادي از اهالي چچن و گروهک‌هاي تروريستي چچني تشکيل مي‌دهند.

اين نويسنده و تاريخ‌دان معاصر روسيه رماني هم درباره اوکراين و اختلافات آن با روسيه فعلي نوشته و در قالب داستان برخي تحولات و تنش‌ها ميان دو کشور را مورد اشاره قرار داده است. او خاطرات و مشاهدات عيني زيادي از روزهاي فروپاشي نظام سوسياليستي اتحاد جماهير شوروي دارد. او نامه امام خميني(ره) قبل از فروپاشي شوروي به گورباچف و هشدار امام به او را هم خوانده است و درباره آن مي‌گويد: «اين نامه را آن روزها در روزنامه‌اي که داشتم چاپ کردم. اين نامه يک پيش‌بيني بزرگ درباره آينده شوروي بود. امروز هيچ کس نيست که به درست بودن اين پيش‌بيني معترف نباشد. در آن نامه توصيه جدي‌اي هم درباره تعيين سياست جديد و نظام آينده شوروي به گورباچف شده بود، اما به‌خلاف نامه ايشان مقامات مسئول شوروي فکر نمي‌کردند که نظام آنها خيلي زود فروپاشي کند. پيش‌بيني امام خميني درباره آينده شوروي عجيب بود و نظام گورباچف متلاشي شد».

پروخانف چند سال پيش به طرفداري‌اش از مواضع محمود احمدي نژاد و ايستادگي‌اش در برابر غرب نيز شناخته مي‌شد اما او امروز يکي از منتقدان بخشي از سياست‌هاي سالهاي اخير احمدي نژاد است و با زبان کنايه مي‌گويد: «چندي پيش که در يک جلسه بين المللي که با حضور سران کشورهاي اسلامي برگزار مي‌شد، در ايران شرکت کردم، پيش از آيت الله خامنه‌اي رهبر انقلاب اسلامي، محمود احمدي نژاد به سخنراني پرداخت اما صحبت‌هاي او بيشتر در قالب شعر در آمده و کم‌محتوا بود، شايد وزين بود اما سخنان رهبر ايران بسيار دقيق بود و تحليل ايشان از اوضاع منطقه در آن زمان بسيار دقيق و راهگشا بود. صحبت‌هاي ايشان کاملاً تئوريک و علمي بود».

او معتقد است که رهبر انقلاب يک شخصيت «معنويت‌گرا» و «روحاني» است و بر اساس آموزه‌هاي اخلاقي و ديني به اداره حکومت مي‌پردازد و اين شيوه را وجه تمايز ايشان با سران ديگر کشورهاي جهان مي‌داند. پروخانف بهمن ماه سال گذشته با صدور پيامي درگذشت مادر احمدي نژاد را تسليت گفته بود و در پيام خود به حيات اخروي کنار فراق دنيوي اشاره کرده بود. اين پيام مي‌تواند نشان‌گر علاقه او به معنويات باشد.

پروخانف، در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت: «انديشه‌هاي نابي از آيت الله خامنه‌اي خوانده‌ام که قرابت زيادي با آيات قرآن دارد. مردم کشور ما به يک غذاي روحي و معنوي نياز دارند و اين رهنمودها براي مردم کشور ما مفيد است. ايران مبتني بر علم و دين سياستگذاري مي‌شود. رهنمودهاي ارزشمند آيت‌الله خامنه‌اي مي‌تواند راهنماي خوبي براي مردم ما و پيروان مذهب‌هاي کشور ما باشد تا براي هدايت کشور خود از اين رهنمودها بهره ببرند. اين تصميمات و توصيه‌‌ها مبتني بر ارزش‌هاي اخلاقي، علمي و عملي است و از اين جهت قابل اعتناي جدي است».

امام خميني(ره) بعد از اينکه گورباچف پاسخ خود را از طريق شواردنادزه تسليم ايشان کرد، گفتند: «به ايشان (گورباچف) بگوييد که من مي‌خواستم جلوي شما يک فضاي بزرگ‌تري باز کنم، من مي‏‌خواستم دريچه‌اي به دنياي بزرگ، يعني دنياي بعد از مرگ که دنياي جاويد است را براي آقاي گورباچف باز نمايم و محوراصلي پيام من آن بود. اميدوارم بار ديگر ايشان در اين زمينه تلاش نمايند.» اما حالا بسياري از جوانان روسيه که به اسلام گرويده‌اند معتقدند که مخاطب حقيقي نامه امام خميني(ره) آنان بوده‌اند و مخاطب نامه ايشان فقط يک نفر و آن هم گورباچف نبوده است. «فاطمه آناستازيا يشووا» يکي از اين جوانان است که معتقد است هرچند در دوران کودکي آنان اين نامه نوشته شده است اما اکنون بعد از سال‌ها با خواندن اين نامه آنها به اين جمع‌بندي رسيده‌اند که اين نامه مسير جديد زندگي‌اي را که مدنظر امام خميني(ره) بوده است اکنون در برابر آنها گشوده است.

انتهاي پيام/*

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg